181 amerikanske topdirektører vil bruge ”mening” til fremtidig værdiskabelse

Den 19. august 2019 udkom der en erklæring fra 181 amerikanske administrerende direktører (inklusive førende virksomheder som Apple, Amazon, General Motors og Walmart) om, at de grundlæggende vil ændre den måde, hvorpå virksomheder ser på formålet med at drive forretning.

Center for Meaning - mening giver værdi

Siden 1978 har Business Roundtable med jævne mellemrum udstedt principper for virksomhedsledelse. Hver version af dokumentet, der er udstedt, har tilsluttet sig principperne om aktionærprioritet – at selskaber primært eksisterer for at tjene aktionærer.

Men med denne meddelelse erstatter den nye erklæring tidligere redegørelser og skitserer en moderne standard for virksomhedsansvar, hvor det første punkt i erklæringen om virksomheders formål er angivet som følgende:

“Americans deserve an economy that allows each person to succeed through hard work and creativity and to lead alife of meaning and dignity. We believe the free-market system is the best means of generating good jobs, a strong and sustainable economy, innovation, a healthy environment and economic opportunity for all.”

Mening i livet er sat ind som en del af det første erklæringspunkt.  Dette er et paradigmeskift i mål for den amerikanske økonomi og for verdensøkonomien generelt.

I stedet for profitmaksimering, der er blevet forfulgt

Center for Meaning - find mening i jobbet

i årtier, skal fremtidig værdiskabelse være for alle involverede aktører samt have en positiv indvirkning for samfundet, og dette skal være det højeste virksomhedsmål.

Elementerne i denne erklæring understreger, at i konkurrencen om at rekruttere fremtidige talenter er det vigtigt at virksomheden har evnen til at skabe mening. Med tanke på den markant stigende rate af, hvad der kan kaldes for meningskriser, og meningssygdomme er paradigmeskiftet:

Jo mere mening, jo mere positiv effekt!

   Facebook                  Linkedin                 Mail